Garden Room Extension

Create a seamless living experience with our innovative side extension, designed to adapt to a dynamic lifestyle. This flexible space features removable partitions between the living and office areas, allowing for a fluid transition that effortlessly aligns with a daily routine.

Embracing natural light, two generous openings facing East and West bathe the extension in direct sunlight during sunrise and sunset, extending the warmth to the outdoor garden area. The southern connections with the existing house offer captivating views of the garden from the inner areas.

Blurring the lines between indoors and outdoors, we’ve incorporated external materials such as timber fence slats, London Smead Dean brick, and concrete, creating an immersive outdoor ambiance complemented by internal planting.

The interior space is a testament to richness and sophistication, achieved through a subtle interplay of textures and finishes. A rustic brick wall adds character, complemented by a polished concrete floor and soft timber accents, creating a harmonious blend that elevates the overall aesthetic. Experience a space that adapts to your lifestyle while immersing you in a sensory journey of texture, light, and natural elements.

  • Additional Info
  • Client: Private
  • City: Lambeth, London
  • Region: Greater London
  • Team: Michele Pecoraro (Architect)
  • Entuitive (Structural Engineers)
  • UK Site Investigations Ltd (Geological Consultant)
  • IQ Glass (Glazing Supplier)
  • SP (Light Consultant)
  • Elena Kostantinidou (Photographer)